Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΠΛΑΝΟ

Ο στόχος σαφής: θέλουμε γκολ! Μόνο ένα γκολ, αν έρθει νωρίς τέλεια, αν έρθει αργά, καλύτερα να έρθει τη τελευταία δυνατή για εμάς στιγμή, θα δούμε γιατί. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα παίζουμε τους αγώνες μέχρι το τέλος τους, αλλά ανάλογα με τις αποδόσεις στα live-betting παιχνίδια, μέχρι το 75-80'. Δηλαδή θέλουμε:


-Ομάδες που να βάζουν γκολ

-Αν έχουμε ομάδες που σκοράρουν νωρίς, ακόμα καλύτερα

Επίσης, αν το παιχνίδι δεν έχει μεγάλες διαφορές στις αποδόσεις, δηλαδή ξεκάθαρο φαβορί, τότε επιβάλλεται να το προτιμήσουμε. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεις τέτοια παιχνίδια, ειδικά το σαββατοκύριακο από το γερμανικό, ισπανικό, και ίσως αγγλικό πρωτάθλημα.


Ας πούμε ότι βρήκαμε τον αγώνα μας:


Καράκας FC και Flamengo για το copa libertadores ένας που έπαιξα προχθές. Στο συγκεκριμένο αγώνα το X ήταν πιθανό καθώς η φλαμένγκο θεωρητικά ήταν το φαβορί, αλλά η καράκας είχε ελπίδες. Το over 2.5 στη betfair δινόταν κοντά στο 1.9-2.0 δηλαδή όχι πολύ πιθανό, αλλά ελπιδοφόρο(αντίστοιχα το under 2.5 είχε τις ίδιες τιμές). Κάνοντας μία πρόχειρη αναζήτηση στο internet είδαμε πως η φλαμένγκο βρίσκεται σε φόρμα, ενώ και στον πίνακα στατιστικών(τον διακρίνετε στη φωτογραφία δίπλα στο "Ζωντανά σκορ") οι προηγούμενοι αγώνες της μας έλεγαν το ίδιο πράγμα, πολλά γκολ, ενώ και η καράκας, εντός έδρας είχε πετύχει αρκετά γκολ, αλλά είχε δεχθεί κιόλας. Συνεπώς μπορούμε σχεδόν άφοβα να παίξουμε.


Κάποια ώρα πριν αρχίσει ο αγώνας, προσπαθούμε να πετύχουμε τη καλύτερη δυνατή απόδοση στο ΚΑΤΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ. Το έκλεισα στο 3.55, αλλά μετά κατέβηκε στο 3.45(μαύροι κύκλοι). Πρέπει να το ψάξεις ακόμα πιο πολύ ώστε να πετύχεις σε όλους τους αγώνες τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις. Τέσπα, παίζοντας, όντως στο πρώτο ημίχρονο και σε σχετικά καλό χρόνο ήρθε το γκολ της φλαμένγκο η οποία πίεζε λίγο πιο πολύ από την αντίπαλο, όντας το φαβορί. Συνεπώς κλείνουμε το παιχνίδι, ποντάροντας αυτή τη φορά στο ΥΠΕΡ ΙΣΟΠΑΛΙΑ, σε μεγαλύτερη απόδοση, αλλά με λιγότερα λεφτά, ώστε αριστερά τα χρήματα στο λογαριασμό μας να πρασινίσουν και να είναι όλα ίσα(αν το επιθυμούμε).


*Για να κάνουμε τα κέρδη/ζημίες να εμφανίζονται πατάμε στα δεξιά τις "Επιπλέον Επιλογές" και τικάρουμε το "Δείτε ΚΖ" και το "Εάν"

Αν παρατηρήσετε τα πράσινα βελάκια, εξηγούν αυτό που τονίσαμε, ποντάρουμε στο ΥΠΕΡ λιγότερα λεφτά από ότι πριν, αφού λογικά το ΥΠΕΡ έχει τώρα, μεγαλύτερη απόδοση. Παίζοντας με τις αποδόσεις και τα πονταρίσματα, βγάζουμε ακριβώς τα κέρδη που θα έχουμε με τη λήξη του αγώνα.

Γιατί έχουμε κέρδη ανεξαρτήτως αποτελέσματος? Επειδή παίζουμε κόντρα το προηγούμενό μας στοίχημα όταν αλλάζουν οι αποδόσεις. Παίζοντας αρχικά 4 ευρώ στο ΚΑΤΑ του Χ, θέλουμε να νικήσει είτε η μία είτε η άλλη ομάδα. Αν ωστόσο έρθει Χ, θα πληρώσουμε από τη τσέπη μας 7.65. Αν όχι, τα κρατάμε αυτά τα 4 ευρώ(που στην ουσία τα παίζουν άλλοι που ψάχνουν το Χ). Όταν τώρα μπει το γκολ, η απόδοση του Χ ανεβαίνει, αφού πλέον, με τη μία ομάδα να προηγείται, είναι πιο δύσκολο να έρθει το Χ. Συνεπώς ποντάραμε 2.3€ στο ΥΠΕΡ του Χ. Εάν δεν νικήσει μία ομάδα, κερδίζουμε από το δεύτερο στοίχημα (4.6*2,31)-2,31=8,32€ και οφείλουμε 7.65€. Η διαφορά 0,67€ είναι τα κέρδη μας. Αν νικήσει μία ομάδα, κερδίζουμε το πρώτο στοίχημα 3€, αλλά χάνουμε το δεύτερο 2,31€ βγάζοντας 3-2,31=0,69€. Έτσι κινούμαστε σε όλα τα παιχνίδια που παίζουμε, με ότι ποσό και να παίξουμε.



Τι γίνεται όμως αν δε μας κάτσει το παιχνίδι? Δεύτερος στόχος μας θα πρέπει να είναι να μη χάσουμε με τίποτα λεφτά τα οποία θα μας πάρει μέρες να κερδίσουμε πίσω. Συνεπώς αν το παιχνίδι φθάνει στο τέλος του και δεν εχει μπει γκολ, θα αναγκαστούμε να το κλείσουμε για να μειώσουμε τη χασούρα. Συνήθως αυτό συμβαίνει στο 70-80', που η απόδοση του ΥΠΕΡ ΙΣΟΠΑΛΙΑ κατρακυλάει στο 1.5-1.7 ανάλογα το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που έχουμε παίξει στο 3.5 ΚΑΤΑ του Χ και συνήθως κλείνουμε στο 1.6 ΥΠΕΡ του Χ σημαίνει πως έχουμε χάσει περίπου λίγα παραπάνω από όσα "ποντάραμε" αρχικά, είτε είναι 4€ στο αρχικό μας, είτε 100€ είτε 1000€. Αν αφήναμε το παιχνίδι να λήξει και έληγε 0-0, 1-1 ή παρόμοιο σκορ στο Χ, θα χάναμε ολόκληρο το ποσό που οφείλουμε. Ας μη ξεχνάμε εξάλλου πως παίζοντας ΚΑΤΑ ενός γεγονότος, η betfair μας δεσμεύει τα λεφτά μας, καθώς πλέον εμείς έχουμε τη θέση του booker και χρωστάμε λεφτά, αν δε μας κάτσει το ΚΑΤΑ(αφού παίζοντας κατά κυνηγάμε 2 γεγονότα, αντί για μόνο 1), χάνοντας πραγματικά μεγάλο μέρος του κεφαλαίου μας. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο βέβαια από το να κλείνεις ένα παιχνίδι, και μέσα σε 1 λεπτό να μπαίνει γκολ, αλλά το πλάνο μπορεί να μας ανταμείψει παρά τα μειονεκτήματα του, αφού το ποδόσφαιρο δεν είναι αντικειμενικό παιχνίδι, όπως το ζάρι, υπό την έννοια ότι για να έρθει άσος, διπλό ή Χ, δεν υπάρχουν ίσες πιθανότητες. Γνωρίζουμε πχ. ότι φέτος η Bayern Munich πάει σχεδόν τρένο και παίζεται over, άρα είναι πιο πιθανό να τη συμπεριλάβουμε στα πλάνα μας, παρά την Ξάνθη, που ήταν από τα πιο standard under του εγχώριου πρωταθλήματος.

Συνοψίζοντας:

-Ποντάρουμε ΚΑΤΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑΣ πριν τον αγώνα



-Μόλις μπει γκολ ποντάρουμε ΥΠΕΡ ΙΣΟΠΑΛΙΑΣ λιγότερα λεφτά, με την μεγαλύτερη απόδοση ΥΠΕΡ


 -Φτιάχνουμε τα ποσά και τις αποδόσεις έτσι ώστε να έχουμε τα κέρδη που επιθυμούμε(όλα ίσα, ή μπορούμε να παίξουμε με αυτό, αν πιστεύουμε οτι μία ομάδα θα νικήσει, να ποντάρουμε μετά το γκολ έτσι ώστε άμα έρθει Χ να έχουμε κέρδη = 0€, αυξάνοντας έτσι τα κέρδη που έχουμε από τη νίκη των ομάδων. Παίζοντας με το application στη betfair μπορείτε να δείτε τι εννοώ)


-Αν ένας αγώνας φεύγει και δε βλέπουμε προϋποθέσεις για γκολ, τον κλείνουμε έτσι ώστε να μη χάνουμε παραπάνω από το αρχικό μας "ποντάρισμα" στο ΚΑΤΑ(τα λεφτά που ποντάρουν οι άλλοι σε εμάς στην ουσία)

Σχετικά με το κεφάλαιο που θα χρησιμοποιήσω εγώ:

-Θα έχω κεφάλαιο των 40€. Κάθε παιχνίδι θα παιχθεί αρχικά με 4€ στο ΚΑΤΑ του Χ. Αυτό είναι ποντάρισμα στην ουσία 10% επί του κεφαλαίου μου. Αν υποθέσουμε ότι κάποιος παίζει με 100 ευρώ κεφάλαιο και ποντάρει 10 ευρώ στο κάθε παιχνίδι, αν αντιγράφει τις κινήσεις μου θα βγάζει ακριβώς το ίδιο ποσοστό κέρδους και το ίδιο ποσοστό ζημίας. Αρκεί πάντα η αναλογία αρχικού πονταρίσματος και κεφαλαίου να είναι 10%, και οι αποδόσεις που θα παίζουμε ίδιες. Αν παίζουμε τα ίδια παιχνίδια, ειναι πολύ λογικό να καθρεφτίζονται οι κινήσεις μας.

-Θα ψάχνουμε και θα προτείνουμε ομάδες, πρωταθλήματα κτλ. Μας ενδιαφέρουν κυρίως τα οver, και ομάδες που σκοράρουν νωρίς(το άγχος μπορεί να σε τρελάνει ώρες ώρες...)

-Θα παίζουμε κυρίως ομάδες με κοντινά ποσοστά(πχ. άσος 2.4, διπλό 2.9, X στο 3.45), έτσι ώστε όποια και να σκοράρει να βγάλουμε κέρδος. Αν παίζουμε άσο στο 2 και διπλό στο 4, με Χ στο 3.7, θα είναι μεγαλύτερο ρίσκο, αλλά αν βάλει γκολ το φαβορί, θα βγάλουμε τα μέγιστα κέρδη μας επειδή το Χ θα ανέβει πολύ και θα μεγιστοποιήσουμε τα κέρδη μας(πχ 2 ευρώ έναντι 1,3 ευρώ σε ένα πιο μοιρασμένο παιχνίδι), αν βάλει γκολ το outsider θα βγάλουμε ελάχιστα, ή σε πολύ δύκολες περιπτώσεις τύπου barca εναντίον μικρομεσαίας ομάδας μπορεί να χάσουμε και λίγα χρήματα αφού οι παίκτες θα
μειώσουν την απόδοση του Χ.

-ΠΑΝΤΑ πρέπει να ακολουθούνται οι κανόνες του πλάνου, αν παρεκκλίνουμε χαλάμε το σχέδιο, οπότε αν θελήσετε να παίξετε κάτι διαφορετικό, στην ουσία έχετε ξεφύγει από αυτό και θα πρέπει να κρατάτε διαφορετικά ποσοστά για αυτά που κάνατε(αν θέλετε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε)

Σκοπός μας είναι στο μήνα να δούμε πως θα τα έχουμε πάει. Οι επιλογές μας και σίγουρα και η τύχη(αλλά σε μικρότερο ποσοστό) θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα μας. Τα αποτελέσματα τους τελευταίους 2 μήνες που το χρησιμοποιώ ήταν σίγουρα ενθαρρυντικά. Πολλές λάθος επιλογές και κακή μερικές φορές τύχη περιόρισαν τα κέρδη(θετικά αποτελέσματα ακόμα και έτσι!):




Αν ωστόσο είμαστε ωστόσο σωστοί και προσεκτικοί μπορούμε να καταφέρουμε σερί όπως αυτό:

Τα μικρά (σε ποσοστό του πονταρίσματός σας) κέρδη του στοιχήματος σας μη σας πτωούν. Αν μπορούσαμε να είχαμε μόνο τα ελάχιστα κέρδη σε όλο το μήνα θα το επιλέγαμε σίγουρα, αντί για ζημίες και κάποια περιορισμένα μεγάλα κέρδη, αφού αθροιστικά, το κέρδος μας θα έφθανε ένα αξιοπρεπέστατο ποσοστό του κεφαλαίου μας. Όταν πάρουμε τον λόγο κέρδη/κεφάλαιο στο τέλος του μήνα, οτιδήποτε από 10% μέχρι 50%(και παραπάνω) θα πρέπει να θεωρηθεί επιτυχία. Άλλο μήνα μπορεί να είναι στο 30%, άλλον στο 10%, άλλον στο 50% κτλ. Μετά από καιρό, θα δει κάποιος αν άξιζε τον κόπο. Αν αξίζει τον κόπο για σένα να βγάζεις περίπου 15% κέρδη του κεφαλαίου σου τον μήνα, παρακολουθώντας 7 αγώνες την εβδομάδα, τότε συνεχίζεις να παίζεις. Κάποιος μπορεί να μη θέλει αν δε βγάζει 40% το μήνα. Με το καιρό θα δούμε την αποτελεσματικότητα του συστήματος.


Αυτή ήταν η στρατηγική μας. Είναι νομίζω αρκετά γνωστή, και χρησιμοποιείται ευρέως σε μεμονομώνα παιχνίδια, όπου τα πολλά γκολ θεωρούνται δεδομένα. Ενδεικτικά αναφέρω στο κουπόνι της προηγούμενης Κυριακής από τα 100+ παιχνίδια τα 10 ήταν μόνο 0-0, και τα μισά από αυτά σε ομάδες που δεν τις είχατε ακούσει και ποτέ. Στην ουσία το πρόβλημα είναι είπαμε στα γκολ των τελευταίων λεπτών, όταν έχουμε ήδη κλείσει το παιχνίδι. Για αυτό και θέλουμε κυρίως γρήγορα γκολ και γεμάτα παιχνίδια.

Στις 19 Μαρτίου θα ξεκινήσω με συγκεκριμένα αποτελέσματα, αναφορές σε παιχνίδια κτλ, οπότε αν κάποιος θέλει να συγχρονιστεί μαζί μου, αυτή είναι η μέρα.





1 σχόλιο:

  1. ενδιαφέρον. ήθελα να ρωτήσω, θα βάλετε και τίποτα για παιχνίδια καζίνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή