Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Καλωσήρθατε στο betosistima!

Όλοι ψάχνουμε λίγο πολύ το εύκολο κέρδος, καθώς και τις συγκινήσεις του τζόγου. Πολλοί αγανακτούμε με το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ που λόγω της γκανιότας πραγματικά κερδοσκοπεί εις βάρος μας. Έτσι καταφεύγουμε στο internet καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών μειώνει τη γκανιότα και μας επιτρέπει να έχουμε μεγαλύτερα κέρδη από καλύτερες αποδόσεις.


H betfair πριν απο 10 χρόνια άλλαξε πραγματικά τα δεδομένα. Μηδένισε τη γκανιότα, κάνοντας το διαμεσολαβητή ανάμεσα στους παίκτες, ταιριάζοντας τα ποσά που παίζουν μεταξύ τους στις ανάλογες αποδόσεις. Αν κάποιος πιστεύει πως θα κερδίσει ο άσος, το στοίχημα του ταιριάζεται με αυτόν που δεν πιστεύει σε νίκη του άσου. Πρόκειται για το πρώτο και μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στοιχημάτων. Στην ουσία γίνεται αγοραπωλησία αποδόσεων, κάνοντας τα στοιχήματα να φέρνουν πιο πολύ σε μετοχές χρηματιστηρίου παρά πονταρίσματα. Στην ουσία μπορούμε και να στοιχηματίζουμε με τον κλασικό τρόπο, ποντάροντας ΥΠΕΡ ενός γεγονότος, αλλά και επιτελώντας το ρόλο booker, ποντάροντας ΚΑΤΑ ενός γεγονότος(πχ. ποντάριμα ΚΑΤΑ του άσου σημαίνει πως με ισοπαλία ή διπλό, κερδίζουμε). Όταν παίζουμε ΚΑΤΑ ωστόσο ρισκάρουμε εάν έρθει το ένα αποτέλεσμα(που δε θέλουμε) από τα τρία(άσο, ισοπαλία, διπλό) να δώσουμε περισσότερα χρήματα από όσα "ποντάραμε". Στην ουσία όπως ο ΟΠΑΠ υποχρεούται να μας δώσει τα λεφτά που παίξαμε, επί την απόδοση του αποτελέσματος πίσω, έτσι και το σύστημα μας υποχρεώνει να κάνουμε το ίδιο. Για περισσότερα, www.betfair.com .

Στη betfair επίσης, μπορούμε να παίζουμε πολλούς αγώνες σε live εξέλιξη, συνεπώς να προσπαθούμε να κερδίζουμε περισσότερα, ή να μειώσουμε τη ζημία παίζοντας το αντίθετο(από το ανεπιτυχές) αποτέλεσμα που ποντάραμε αρχικά. Πχ αν παίζουμε υπέρ του άσου, και το παίχνιδι είναι 0-0 στο 80΄ μπορούμε να ποντάρουμε κάποια λεφτά στην ισοπαλία, ή ακόμα και στο 0-0, προσπαθώντας είτε να βγάλουμε τη χασούρα είτε κέρδη.


Αυτό που πρέπει να καταλάβει ένας νέος παίκτης της betfair είναι ότι οι αποδόσεις καθορίζονται από τους παίκτες. Πάντα θα τείνουν να εξισωθούν με τις αποδόσεις της υπόλοιπης αγοράς(άλλα στοιχηματικά sites) αλλά συνήθως θα διαφέρουν, προς όφελος των παικτών πάντα. Αν μια εταιρία έχει τη Barcelona στο 1.45, το πιο πιθανό είναι στη betfair να είναι στο 1.55 ή κάτι παρόμοιο. Αυτό όπως είπαμε οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει γκανιότα, η οποία είναι και ο λόγος που τα στοιχηματικά πρακτορεία βγάζουν πάντα κέρδη μακροχρόνια. (Αναζητήστε τον όρο στο google για λεπτομέρειες) Η τάση της απόδοσης να εξισώνεται με αυτές των άλλων πρακτορείων είναι λογική: είναι προφανές πως αν η Barcelona παίζει με μια μικρομεσαία ομάδα στο γήπεδο της, η απόδοση θα τείνει προς αυτό τον αριθμό. Όταν ένας παίκτης της betfair παίζει 10€ ΥΠΕΡ της θέτοντας την απόδοση στο 3, κάποιος θα πρέπει να βρεθεί να στοιχηματίστει ΚΑΤΑ της barca στην απόδοση 3. Αυτό τι σημαίνει? Ότι αν κερδίσει η barca, ο πρώτος παίκτης θα κερδίσει 20€(10x3=30 - 10 = 20€ κέρδος)και ο δεύτερος θα χρειαστεί να βάλει από τη τσέπη του αυτά τα 20 ευρώ. Αν όμως δεν νικήσει η barca, ο πρώτος θα χάσει τα 10 που πόνταρε, και ο δεύτερος, θα κρατήσει τα 10 που πόνταρε ο πρώτος, δηλαδή 10 ευρώ. Έτσι καταλαβαίνουμε πως παίζοντας ΥΠΕΡ μας συμφέρει μεγάλη απόδοση, ενώ παίζοντας ΚΑΤΑ μας συμφέρει μικρότερη απόδοση(γιατί αν δεν ήταν στο 3 αλλά στο 2.9 η barca, και ερχόταν η νίκη της, δηλαδή το χάναμε εμείς, θα έπρεπε να επιστρέψουμε λιγότερα λεφτά από ότι στο 3). Συνεπώς ο λόγος που οι αποδόσεις τείνουν να μοιάζουν με τα άλλα sites είναι γιατί το πλήθος των παικτών που ποντάρει στη betfair ακολουθούν το συμφέρουν τους αλλά παράλληλα συμβιβάζονται κιόλας(με συμφέρει να παίξω για 5 απόδοση ΥΠΕΡ τη barca αλλά ποιος τρελός θα βάλει στο ΚΑΤΑ τη barca με 5 απόδοση, αφού στο 99% των παιχνιδιών αυτή είναι το απόλυτο φαβορί... μόνος αυτός που ξέρει(είτε από όραμα, είτε από όνειρο είτε από στημένο παιχνίδι!)πως θα σου πάρει στα σίγουρα τα λεφτά...)

Η betfair φυσικά ως επιχείρηση πρέπει να βγάλει και αυτή κάποια κέρδη, αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος ύπαρξης της. Μπορεί να μην έχει γκανιότα, αλλά παίρνει ένα 5% από τα κέρδη μας, μπορεί και λίγερο(2,3,4%) ανάλογα με το πόσο παίζουμε και τι ποσά. Αυτό είναι μάλλον καλύτερο από τη γκανιότα, αφού όπως είπαμε, με τη γκανιότα οι εταιρίες αυτές έχουν τη δυνατότητα να κερδοσκοπήσουν, ενώ ταυτόχρονα μας ρίχνουν τις αποδόσεις, δηλαδή βγάζουν λεφτά αλλά εμείς βγάζουμε λιγότερα. Εδώ μπορούμε να βγάλουμε περισσότερα, με καλύτερες αποδόσεις και ίσως πιο "τίμιους" κανόνες. Αρκεί να σκεφτούμε αυτό: αν η betfair μπορούσε να βρει τρόπο να μας κάνει όλους να κερδίσουμε θα την συνέφερε, τις άλλες εταιρίες, όχι.


Αυτά για εισαγωγή, η οποία ίσως να μην είναι καν αναγκαία για αυτούς που παρακολουθούν το blog(επειδή μάλλον δεν είναι αρχάριοι).Η στρατηγική που θα ακολουθήσουμε είναι πιο προχωρημένη, ίσως λίγο δυσνόητη για τον αρχάριο. Στην ουσία θα διεξάγουμε ένα πείραμα για να δούμε αν μπορούμε να βγάλουμε σταθερά κέρδη ανά τακτά χρονικά διαστήματα(μήνα) χρησιμοποιώντας live-betting αγώνες. Περισσότερα για αυτό, άλλη στιγμή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου