Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Κυνηγώντας τα καλά!

Ο τρόπος παιχνιδιού μας είναι γνωστός για την αποδοτικότητα του: προσφέρει εξάλλου μειωμένα κέρδη ως αντάλλαγμα του μειωμένου ρίσκου. Αντί να παίξεις 20 ευρώ σε έναν αγώνα και να πάρεις πίσω 10, 25, ή 30 ευρώ, παίζεις για το γκολ ώστε να βγάλεις 5 ευρώ. Αυτό προσπαθήσαμε εμείς άλλωστε να εισάγουμε σε ένα σύστημα που να μας αποφέρει σταθερά κέρδη.


Μέχρι πριν από λίγο τα αποτελέσματα δεν ήταν και τα καλύτερα δυνατά: έπαιζα από 2 μέχρι 4 αγώνες τη μέρα(τα φορτωμένα ΣΚ δηλαδή) και σχεδόν πάντα υπήρχε η ομάδα που θα κάνει τη στραβή. Αυτό οφειλόταν στα πολλά παιχνίδια που έπαιζα με την απουσία πληροφοριών. Νόμιζα πως αν τα προηγούμενα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων είχαν πολλά γκολ και δεν είχαν πολλά 0-0 με άλλες ομάδες θα ήμουν ΟΚ. Όταν έπαιζα παλιότερα ΠΟΛΛΑ παιχνίδια, αυτό λειτούργησε, αφού στατιστικά και μόνο είπαμε, λίγοι αγώνες έρχονται 0-0 και στους περισσότερους σημειώνονται γκολ ακόμα και τελευταία στιγμή. Το θέμα είναι πως δε γίνεται να είμαστε πάνω από όλα τα παιχνίδια, οπότε προσπαθώ να βρω τη χρυσή τομή ποιότητας και ποσότητας, με τα ανεχτά για το κεφάλαιο μας χαμένα στοιχήματα.

Η τύχη σίγουρα παίζει ρόλο. Για παράδειγμα είχα παίξει σάλκε-μπαγερν, αγνοώντας το γεγονός πως στην έδρα της η σάλκε είναι πολύ σφιχτή και γερή στην άμυνα, έχει φάει ελάχιστα. Και όντως δεν έκατσε. Στον δεύτερο όμως, βγήκε over νωρίς. Είναι και να σε θέλει.

 Γεγονός πάντως είναι πως από τα τελευταία στραβοπατήματα, με τη βοήθεια του oxybet.com και του blog της betfair, οι επιλογές μας αποπνέουν μια σιγουριά που έχει αποτυπωθεί και στο σερί των 6-8 παιχνιδιών που έχουμε πάρει από τότε. Και πως να μην τα έχουμε πάρει άλλωστε, αφού:


-Με τη βοήθεια του oxybet.com μπορούμε να διακρίνουμε τις ομάδες με έφεση στο σκοράρισμα νωρίς, καθώς και άλλα στατιστικά(over 2.5 γκολ κτλ.). Συγκρίνοντας τα γκολ που σημειώνει/τρώει μια ομάδα πριν το ημίχρονο με την άλλη, θεωρώ πως έχουμε μια πολύ καλή ιδέα του αγώνα που θα παίξουμε. Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου, πως βασιζόμενος σε αυτά τα στατιστικά οι 4 αγώνες από τους 6 που έχουμε παίξει από τότε είχαν γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι εναπομείναντες δύο είχαν γκολ στο δεύτερο ημίχρονο(χωρίς να ιδρώσουμε πολύ, ενώ τελικά ήρθαν over)
-Χάρις το blog της betfair(http://stoixhma.betfair.gr/) μαθαίνω τις απουσίες για τις περισσότερες ομάδες. Αν πχ. λείπει ο messi, ο imbrahimovits και ο iniest και έχουμε το el clasico, ποιος θα πάρει το παιχνίδι, εγώ?


Το θέμα που θέλω τελικώς να θίξω: μήπως βρίσκουμε σιγά σιγά το δρόμο που θα χαράξει το σύστημα για σταθερά κέρδη? Έναν πολύ ψαγμένο αγώνα τη φορά και that's it? Ενδεικτικά, βγάζω πάλι το μπακαλοκομπιουτεράκι και αρχίζω πράξεις:

40€ κεφάλαιο, 4 ευρώ ποντάρισμα(4 ευρώ το χαμένο στοίχημα είπαμε, το κλείνουμε κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο), ένα μέσο κερδισμένο ποσό πες 1 ευρώ από κάθε παιχνίδι. Παίζεις από τον ένα μήνα, τις 24 μέρες μπάλα(1-2 μέρες οff κάθε εβδομάδα λόγω έλλειψης παιχνιδιών). Αν τους παίρναμε όλους τους ψαγμένους, θα είχαμε 24/40=60% του κεφαλαίου μας κέρδος(είπαμε αν έχετε ένα κεφάλαιο και παίζεται το 10% του κεφαλαίου σε κάθε παιχνίδι, τότε έχετε τα ίδια κέρδη/ζημίες με μένα). Συνεπώς το ταβάνι μας εδώ είναι 6 χαμένοι αγώνες για να χάσουμε όλα μας τα κέρδη*. Με αυτό το σύστημα φυσικά και τόσο ψάξιμο στους αγώνες θα είναι μεγάλη ατυχία να έχουμε τόσα χαμένα παιχνίδια. Παραδείγματος χάριν, ήδη μετράμε 6/6 και συνεχίζουμε. Αν έχουμε στο μήνα δηλαδή 4 χαμένα στοιχήματα, έχουμε βγάλει κέρδος 20% του κεφαλαίου μας.

*Καταλαβαίνετε πως αν αλλάξεις το μέγεθος του κεφαλαίου, του πονταρίσματος και των παιχνιδιών που παίζεις, αυτομάτως αλλάζουν και τα ποσοστά κέρδους/ζημίας αντίστοιχα, καθώς 10% του κεφαλαίου ποντάρισμα είναι διαφορετικό από 2% ποντάρισμα.


Τρίτη και Τετάρτη ενώ έχει παιχνίδια, δυστυχώς όπως έχουνε διαμορφωθεί οι αποδόσεις με τις έδρες δε μπορούμε να ρισκάρουμε το κεφάλαιο μας, πχ Barcelona-Arsenal αν δε σημειωθεί γρήγορο γκολ έχουμε χάσει το στοίχημα μας, αφού η απόδοση του Χ είναι πολύ υψηλή. Από Πέμπτη έχει ο Θεός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου